Chocolade

Bij ons krijg je niet zomaar een leuk uitziend doosje gevuld met wat pralines. Maar wel pralines boordevol elegantie en pit die met de grootste zorg door lokale chocolatiers vervaardigd worden. Met deze hoogstaande kwaliteit maken wij het verschil in pralines en andere chocoladelekkernijen!

Duurzaam en ambachtelijk

Voor ons aanbod pralines werken we samen met chocolatiers die niet van de minste zijn. Eén van hen is de vermaarde Frederic Blondeel die als chocolatier inmiddels meer dan 20 jaar ervaring op de teller heeft staan. Hij werd in 2019 bekroond door de prestigieuze Gault & Millau gids en won in de categorie van ‘Beste chocolademaker’.

Ook is hij één van de weinige Belgische chocolatiers die volgens het duurzame principe van Bean to Bar werkt, of “Van boon tot reep” in het Nederlands. Elk stadium van het productieproces gebeurt dus door hem en zijn team. Back to the roots zou je het ook kunnen noemen, als antwoord op de standaardisatie van industriële fabrieksmaken.

Elke boon draagt namelijk een nooit ontdekt geheim in zich. En het roosteren van cacaobonen is een ontdekkingstocht en een manier om dat geheim aan smaken, texturen en toetsen op zachte wijze te onthullen. Het vinden van de meest perfecte roast voor elke unieke cacaoboon is dan ook de vaardigheid waarmee een echte chocolatier zich onderscheidt.

Het vereist een hoge mate van vakmanschap om de bonen met het grootste potentieel er uit te pikken, om ze te roasten op de gewenste lage temperatuur in overeenstemming met hun specifiek profiel en om hun authentieke smaak van de natuurlijke chocolade te extraheren en zo het gewenste einddoel van hoogstaande chocoladeproducten te creëren.

In de pralines worden de fijnste ingrediënten met elkaar gecombineerd voor ongekende smaakexplosies. Van biologische matcha en jasmijn uit Japan, hazelnoten en amandelen van Sicilië, exotische vanille van Tahiti, fleur de sel, koffie en Belgische Speculoos,…

Pralines kopen met een MADS label: zijdezacht voor oog en tong

Wil je jezelf verwennen met zalige chocoladelekkernijen voor momenten gevuld met geluk? Iemand originele pralines cadeau geven als blijk van liefde, vriendschap of waardering? Of met je bedrijf een doosje handgemaakte pralines als eindejaarsgeschenk aanbieden aan je klanten, medewerkers of andere stakeholders?

Vertel ons je verhaal en je voorkeuren. Laat je leiden door je eigen smaak doorspekt met de in-house kennis van ons team chocoholics. Met onze exquise selectie pralines gooi je gegarandeerd hoge ogen. Ook bij de fijnproevers met kritische smaakpapillen in je omgeving!

X