Thee

Een bijzondere theebeleving draagt de kracht in zich om te verbinden. Thee doet je gezond tot rust komen met smaken uit de natuur.

In de categorie thee kan je alle losse theebladeren en samengestelde theemengelingen vinden. We verwennen je met zuivere originethee, wit, groen, zwart, gearomatiseerde thee en mengelingen waar theebladeren in voorkomen. Ook andere infusies zoals Zuid-Afrikaanse rooibos, kruiden en fruitmengelingen zijn hier verzameld.

We selecteren voor jou de meest kwalitatieve theesoorten afkomstig uit China, Taiwan, Sri Lanka, etc. Veel zoekplezier in ons bijzonder uitgebreid gamma. Niet gevonden wat je zoekt? Aarzel niet ons te contacteren of kom langs in onze experience store waar de heerlijke theearoma’s je al gauw tegemoet komen.

Witte thee kopen

Witte thee is een theesoort die getrokken wordt van de eerste jonge ongeopende knoppen van de theeplant Camellia sinensis. Deze knoppen worden geplukt binnen de eerste 48 uur dat ze zijn gevormd. Hierna worden de geplukte knoppen in zonlicht gedroogd. Witte thee ondergaat de minste behandelingsstappen in vergelijking met groene en zwarte thee. Na het stomen vindt enkel een droogstap plaats. Witte thee bevat meer antioxidanten, L-theanine en vitamine C dan alle andere theesoorten.

Witte thee is dus een kostbaar drankje en een pure weldaad voor body, mind en soul met een subtiele smaak waarin zoete en bloemige toetsen waar te nemen zijn. Het aftreksel van de knoppen is lichtgeel en donkerder naarmate de thee langer staat.

Groene thee kopen

Groene thee is thee gemaakt van de bladeren van de theeplant Camellia sinensis die minimale oxidatie heeft ondergaan tijdens de productie. Groene thee wordt vaak gedronken in China, Japan, Afghanistan en in het westen van Pakistan en is de laatste decennia populairder geworden in het Westen, waar traditioneel eerder zwarte thee wordt gedronken.

Groene thee wordt geproduceerd door de jonge bladeren van de theeplant onmiddellijk na de oogst te behandelen met stoom. Daardoor worden de enzymen geïnactiveerd die oxidatie van de polyfenolen veroorzaken, waardoor de hoeveelheid polyfenolen intact blijft. Daardoor blijft ook de kleur van de blaadjes mooi groen. Vervolgens worden de bladeren mechanisch gerold en geplet en bij een lage temperatuur gedroogd. Bijvoorbeeld Sencha die in Japan geteeld wordt en Gunpowder uit China zijn wereldwijd bekende types van groene thee.

Groene thee wordt meestal ook op wat lagere temperatuur (70-80 graden Celsius) getrokken, aangezien de thee anders te bitter smaakt.

Zwarte thee kopen

Zwarte thee is net zoals witte en groene thee een theesoort gemaakt van de bladeren van de theeplant Camellia sinensis. De zwarte variant is gemaakt door middel van zwaardere oxidatie dan de witte, groene, en Oolong-variëteiten. Zwarte thee is in het algemeen sterker van smaak en bevat meer cafeïne dan lichter geoxideerde thee zoals witte of groene thee.

Zwarte thee was oorspronkelijk als enige soort thee in de westerse cultuur bekend; hoewel groene thee meer gebruikt wordt, vormt zwarte thee nog steeds meer dan 90 percent van de totale theehandel in het westen.

Kruideninfusies kopen

Kruidenthee of tisane is een op thee lijkende, warme drank, die gemaakt wordt van diverse kruiden.

Deze ‘thee’ wordt niet gemaakt van bladeren van de theestruik Camellia Sinensis, maar van andere planten die andere eigenschappen hebben. Diverse kruiden zoals bladeren van brandnetel, bonenkruid, brandnetel of rooibos kunnen gebruikt worden om dit drankje te bereiden.

Omdat een tisane geen echte thee bevat, bevat de drank ook geen cafeïne of looizuur. Mensen die gevoelig zijn voor opwekkende stoffen kunnen een tisane daarom zonder probleem net voor het slapen gaan drinken zonder wakker te blijven. Kruidenthee heeft zelfs vaak een rustgevende werking op het algemeen zenuwstelsel zoals de kruidenthee van kamille of linde.

Een infusie is een aftreksel van planten, dat wordt verkregen door het daarop gieten van (vaak kokend) water of olie. Het is tevens de aanduiding voor deze bereidingswijze.

Het proces wordt toegepast op planten waarvan de gewenste op te lossen stoffen vluchtig zijn of makkelijk in water of olie oplosbaar. Bij de bereiding van een infusie giet men water of olie van de gewenste temperatuur over de kruiden, waarna het mengsel even moet trekken. Doorgaans is zo’n 15 tot 30 minuten voldoende of totdat de infusie is afgekoeld. Het drankje wordt dan gefilterd, gebotteld en gekoeld voor later gebruik.

Losse thee kopen bij MADS!

Tea is always a good idea… Ben je op zoek naar dat ene apartje geschenkje voor een bijzondere persoon? We adviseren je ook met de grootste zorg als je uitkijkt naar een cadeau voor iemand anders. MADS is de perfecte symbiose tussen passie, knowhow en ervaring. En daarmee staan we garant voor de crème de la crème in thee voor jou en je geliefden.

X